Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

DARKOLOGY - ALTERED REFLECTIONS

Mistress of the Feast; Beauty Turned to Beast
A Maiden of the Storm; Reflected Eyes Forewarn
Perseus of Sky; We Hear Medusa’s Cry
Upon Her Land You Tread; It Seems She’s Lost Her Head.


Τον Michael Harris τον πρωτοσυνάντησα στο Fear no Man των Zanister πριν από οκτώ χρόνους. Συγκράτησα τ' όνομα γιατί μου 'κανε εντύπωση α) πως ο Chastain δέχθηκε κιθαρίστα στο πλάι του και β) για να τον διαλέξει ο David κάτι θα ... άξιζε. Δεν με απασχόλησε ξανά τ' όνομα μέχρι πρόπερσι όταν άκουσα την δισκάρα των Though Chamber κι είδα πως το γκρουπ είναι δικό του. Έκτοτε "έψαξα" περισσότερο την περίπτωσή του. Ο Michael Harris είναι ειδική και υποτιμημένη περίπτωση. Η προσφορά του, ποιοτικά / ποσοτικά, στο US Metal την τελευταία εικοσαετία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ελάχιστη αναγνώριση απ' την πλευρά μας. Του οφείλω ξεχωριστή ανάρτηση. Το υπόσχομαι...

Look Into My Savage Eyes As I Play This Game of Fate
At One With My Machine Am I And Fueled By Fear and Hate
Weapons All Around Me Now But the One I Can’t Forgot
Is the Weapon In My Mind You See; The Weapon in…My Soul.


Το νέο δισκογραφικό πόνημα του κυρίου Harris είναι ο power metal κεραυνός των Darkology το Altered Reflection. Τί εστί Darkology; Φουτουριστικό US Power, επιθετικό μα και μελωδικό συνάμα, περίπλοκο (στα όρια του prog) με jazzy αυτοσχεδιασμούς, "ψυχρό" όσο και παθιασμένο, σκοτεινό και οργισμένα μελαγχολικό, κλασικό ως προς την φόρμα / μοντέρνο ως προς τη διατύπωση, "ανήσυχο", μεγαλειώδες, ''παρανοϊκό" ως λογική ακρότητα.

I Crawl Inside; My Tortured Pride
In Silent Rage Must Turn the Page
Open the Door; Dimension Four
Reality; Just a Memory.

Στιχουργικά οι Darkology ασχολούνται κυρίως με την επιστημονική φαντασία, την όπερα του διαστήματος, το fantasy, την ελληνική μυθολογία. Ο μαχητής του διαστήματος που νικά τους εχθρούς του (Violent Vertigo), η μηχανική φυλή -ανθρωποειδή ρομπότ που αναλάμβαναν αποστολές υψηλού κινδύνου για τον αμερικάνικο στρατό- ξεσηκώνεται κατά των ανθρώπων και προσπαθεί μέσω μοριακών μεταλλάξεων να γίνει πιο ανθρώπινη από μας (Nobot), ο μάγος Hhad που αφανίζει μ' ένα του ξόρκι τα φαντάσματα (Aura Of Xhad), η σχιζοφρένεια του Argus (Eyes Of Argus), οι γοργόνες - η θνητή Μέδουσα - ο Περσέας - η ιερή ελληνική μυθολογία (Trance Of The Gorgons), η απώλεια (I Bleed), η μοναξιά κι οι εσωτερικοί φόβοι (Alone), η προτροπή (Revitalize):

You Crawl Into Your Cave Can’t Look It In the Eye
The Tigers of Your Trip Are Eating You Alive
So Break Out of Your Shell and Live It Like You Feel
And Start to Get In Touch With All That’s Real.


Ιδιαίτερη μνεία όμως στο Dark Energy το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως περίεργη ταύτιση της αόρατης ενέργειας που προκύπτει απ΄ την κοσμολογική σταθερά του Einstein με την αόρατη ενέργεια που προκύπτει απ' την δυνατή μουσική. (Άσχετο μα συμπληρωματικό : ο Einstein έχοντας αντικρίσει την εικόνα του σύμπαντος σε κατάσταση στατική κι όχι εξελικτική εισήγαγε αυθαίρετα στη γενική σχετικότητα τον όρο της κοσμολογικής σταθεράς. Μιας υποθετικής δύναμης π' αντιστέκεται στη βαρύτητα. Γέροντας πλέον ομολόγησε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Δέκα χρόνους μετά τον θάνατό του "ήρθε" η κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου 3Κ να τον διορθώσει, να τον συμπληρώσει αλλά και να τον δικαιώσει.)


Black Shift Parallel; Lost in All We See
Trapped in Darkened Shell; Cosmic Entity
Shattered Frequency; Piercing Your Domain
Sonic Overload; Amplitude Insane.

And As My Hands Reach Out for You
Invisible; Distorted View
A Shifting Form Into the Sea
I Am the One; Dark Energy.


Το τέλειο πακέτο συμπληρώνει η -σε δυσθεώρητα επίπεδα- τεχνική κατάρτιση των μελών του συγκροτήματος. Από τα όργια του Michael Harris στην κιθάρα, τον απίστευτο μπασίστα, στο ρεσιτάλ του (αδερφού του) ντράμερ. Κυρίως όμως ο εκπληκτικός τραγουδιστής. Τέτοια ποικιλία φωνών, τέτοιο εύρος, τόσο πάθος. Ζει ανάμεσά μας; Φαντασθείτε ένα πάντρεμα της τσιρίδας του Owens (δηλαδή Halford) με την παράνοια του Midnight την ακρότητα του Tecchio και τις ερμηνείες του Dane. Τον λένε Kelly "Sundown" Carpenter κι είναι μοναδικός. (Αναζητήστε τον και στο Section X των θεών Beyond Twilight.)

Στο φινάλε του 2009 οι Darkology κυκλοφορούν έναν απ' τους καλύτερους US Power δίσκους (όχι μόνο) της χρονιάς. Χωρίς να φθάνει τα επίπεδα και την πολυμορφία των Futures End το Altered Reflections θα εντυπωσιάσει τους φίλους των Ion Vein, (πρώιμων) Hades, Antithesis, Spirit Web, Dark Arena, Syris, Destiny's End. Στα αυτιά μου το Breathe Deep the Dark της δεκαετίας μας. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: